Gegrilde Basilicumkipfilets

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Marinetijd 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 mooie kipfilets
  • 50 g basilicumblaadjes
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

Voor de marinade:

  • Doe basilicumblaadjes, olijfolie, wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine.
  • Laat de keukenmachine draaien tot een gladde saus ontstaat.

De Kip:

  • Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe insnijdingen in de kipfilets.
  • Leg de kipfilets met de ingesneden kant naar boven in een lage schaal.
  • Overgiet de kipfilets met de bereide marinade en gebruik een kwastje om de insnijdingen volledig met de marinade te bedekken.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet de kipfilets minstens 4 uur in de koelkast om te marineren.
  • Verwarm een grillpan of barbecue voor.
  • Grill de gemarineerde kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Draai de kipfilets regelmatig om zodat ze gelijkmatig gegrild worden.
  • Serveer de gegrilde basilicumkipfilets en geniet van de smaakvolle bereiding!

Notities / Tips / Wijnadvies

De marinetijd in de koelkast zorgt ervoor dat de smaken goed doordringen in het vlees. Serveer deze gegrilde basilicumkipfilets met een frisse Italiaanse Pinot Grigio voor een perfecte smaakcombinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kip
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij