Gegrilde Biefstukrolletjes met Parmaham in Saliejus
Geserveerd met Aardappelkoekjes en Geroosterde Groenten
Equipment
Ingrediënten
- 6 kleine biefstukjes of ossenhaasjes
- Versgemalen zwarte peper
- 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g
- 8-10 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels boter
- 100 g parmaham
- 1 pot vleesfond 380 ml
- 6 grote vastkokende aardappels bijv. Lady Christl
- 1 ei
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 6 romatomaten
- 1 courgette
- 1 dunne aubergine
Instructies
- Dep de biefstukjes droog en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.
- Pluk de blaadjes salie uit de kruidenmix en scheur de grote blaadjes grof.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de biefstukjes op hoog vuur gedurende 20-30 seconden per kant bruin.
- Laat ze daarna op een snijplank afkoelen.
- Smelt in het achtergebleven bakvet 1 eetlepel boter en bak de salieblaadjes 1 minuut zachtjes.
- Voeg de vleesfond toe en roer de aanbaksels los.
- Laat de jus in een sauspan in 15 minuten tot de helft inkoken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Omwikkel elke biefstuk met 2 plakken parmaham en druk de naden aan.
- Leg de biefstukrolletjes in een ovenschaal en dek af met plasticfolie.
- Zet zowel de biefstukrolletjes als de jus in de koelkast.
- Schil en rasp de aardappels grof.
- Spoel de rasp af onder water en dep deze droog met keukenpapier.
- Meng de rasp met het losgeklopte ei, zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep bergjes van het aardappelmengsel in de pan.
- Druk ze met een lepel plat tot koekjes en bak ze aan beide kanten goudbruin.
- Leg ze op keukenpapier om uit te lekken en zet ze afgedekt in de koelkast.
- Snijd de uien in ringen.
- Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de uienringen zachtjes gedurende 15 minuten.
- Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Schep de tijmblaadjes erdoor.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snijd de tomaten, courgette en aubergine in dunne plakjes.
- Verdeel de uien over een ingevette ovenschaal en schik de groenteplakjes er dakpansgewijs bovenop.
- Bestrooi royaal met peper en druppel er 4 eetlepels olie over.
- Zet de schaal afgedekt in de koelkast.
- Haal alle voorbereide ingrediënten ruim voor het diner uit de koelkast.
- Zet de groenteschaal in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de groenten in ongeveer 45 minuten gaar.
- Leg de aardappelkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze in de oven.
- Bak de biefstukrolletjes in 10-12 minuten rosé in de oven.
- Haal ze uit de oven en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
- Verwarm de jus en klop er met een garde 1 eetlepel koude boter door.
- Verdeel de geroosterde groenten over vier warme borden, leg de biefstukrolletjes ernaast en serveer met de aardappelkoekjes en de jus.