Gegrilde Biefstukrolletjes met Parmaham in Saliejus

Gegrilde Biefstukrolletjes met Parmaham in Saliejus

Geserveerd met Aardappelkoekjes en Geroosterde Groenten
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kleine biefstukjes of ossenhaasjes
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g
  • 8-10 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels boter
  • 100 g parmaham
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 6 grote vastkokende aardappels bijv. Lady Christl
  • 1 ei
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 romatomaten
  • 1 courgette
  • 1 dunne aubergine

Instructies

  • Dep de biefstukjes droog en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.
  • Pluk de blaadjes salie uit de kruidenmix en scheur de grote blaadjes grof.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de biefstukjes op hoog vuur gedurende 20-30 seconden per kant bruin.
  • Laat ze daarna op een snijplank afkoelen.
  • Smelt in het achtergebleven bakvet 1 eetlepel boter en bak de salieblaadjes 1 minuut zachtjes.
  • Voeg de vleesfond toe en roer de aanbaksels los.
  • Laat de jus in een sauspan in 15 minuten tot de helft inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Omwikkel elke biefstuk met 2 plakken parmaham en druk de naden aan.
  • Leg de biefstukrolletjes in een ovenschaal en dek af met plasticfolie.
  • Zet zowel de biefstukrolletjes als de jus in de koelkast.
  • Schil en rasp de aardappels grof.
  • Spoel de rasp af onder water en dep deze droog met keukenpapier.
  • Meng de rasp met het losgeklopte ei, zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep bergjes van het aardappelmengsel in de pan.
  • Druk ze met een lepel plat tot koekjes en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • Leg ze op keukenpapier om uit te lekken en zet ze afgedekt in de koelkast.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de uienringen zachtjes gedurende 15 minuten.
  • Voeg de geperste knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Schep de tijmblaadjes erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de tomaten, courgette en aubergine in dunne plakjes.
  • Verdeel de uien over een ingevette ovenschaal en schik de groenteplakjes er dakpansgewijs bovenop.
  • Bestrooi royaal met peper en druppel er 4 eetlepels olie over.
  • Zet de schaal afgedekt in de koelkast.
  • Haal alle voorbereide ingrediënten ruim voor het diner uit de koelkast.
  • Zet de groenteschaal in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de groenten in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Leg de aardappelkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm ze in de oven.
  • Bak de biefstukrolletjes in 10-12 minuten rosé in de oven.
  • Haal ze uit de oven en laat ze losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
  • Verwarm de jus en klop er met een garde 1 eetlepel koude boter door.
  • Verdeel de geroosterde groenten over vier warme borden, leg de biefstukrolletjes ernaast en serveer met de aardappelkoekjes en de jus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Italië