Gegrilde Citroengras Kipspiesjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kipfiletblokjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 bosuitje fijngehakt
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 6 stengels citroengras sereh
  • Olie

Instructies

  • Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur of verwarm de ovengrill voor.
  • Rijg de kipfiletblokjes aan de citroengrasstengels.
  • Als de stengels te hard zijn, kun je ze eerst even plat slaan met de achterkant van een mes om ze zachter te maken.
  • Meng in een kom de fijngehakte knoflook, rode peper, bosuitje, Thaise vissaus en paneermeel.
  • Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de kipspiesjes en druk het goed aan.
  • Bestrijk de grillpan met een beetje olie of besprenkel de kipspiesjes met olie als je de ovengrill gebruikt.
  • Gril de citroengras kipspiesjes ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, of tot de kip gaar is en mooi goudbruin van kleur.
  • Serveer de gegrilde citroengras kipspiesjes direct als hoofdgerecht of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze pittige citroengras kipspiesjes passen goed bij een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 8 g | Zout: 2 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Thailand