Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Gegrilde Entrecote met Café de Paris Saus-Receptenplein.nl

Gegrilde Entrecote met Café de Paris Saus

Een klassieker met een moderne twist! Deze gegrilde entrecote met rijke Café de Paris saus is een smaakexplosie waar je van zult genieten. Volg deze eenvoudige stappen voor een heerlijke maaltijd voor twee.
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram entrecote
  • 2 porties Franse friet
  • ½ eetlepel aardappelkruidenmix
  • Café de Paris Saus:
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 milliliter madeira
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 30 milliliter cognac
  • 30 milliliter worcestershiresaus
  • 25 gram roomboter
  • 8 takjes dragon fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine sjalot fijngehakt
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • ½ citroen sap
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verhit roomboter en olijfolie in een sauspan op middelhoog vuur.
  • Fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens slagroom toe en breng aan de kook.
  • Voeg dragon, citroensap, kerriepoeder, peper, zout, Parmezaanse kaas, worcestershiresaus, madeira en cognac toe.
  • Laat zachtjes sudderen tot de alcohol verdampt is en de saus iets is ingedikt.
  • Dep de entrecote droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de entrecote aan beide zijden volgens de gewenste gaarheid.
  • Voor een entrecote van 2 cm dikte: 2 minuten per kant voor medium-rare, of 3 minuten per kant voor medium.
  • Laat het vlees daarna rusten.
  • Bak de Franse frietjes volgens de instructies in de airfryer of friteuse.
  • Snijd de entrecote in dunne plakken tegen de draad in.
  • Serveer de gegrilde entrecote met de Café de Paris saus en de Franse frietjes.
  • Geniet ervan!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gegrilde entrecote met de Café de Paris saus en de Franse frietjes.
Geniet ervan!
Een elegante rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past perfect bij de rijke smaak van de entrecote en de romige Café de Paris saus. De tannines in de wijn zullen goed samengaan met de vleesachtige textuur van de entrecote.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Saus