Gegrilde Forel met Citroen en Kappertjes
Equipment
- Diepe koekenpan,
- magnetron
Ingrediƫnten
- 1 citroen
- 4 eetlepels bloem
- 2 forellen schoongemaakt
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie diepvries of vers
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 schaaltje pofaardappels met yoghurt-knoflooksaus 2 stuks
- 50 g boter
- 1 bakje groene groentemix diepvries, 300 g
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Boen de citroen schoon, rasp de schil en snijd de vrucht in plakjes.
- Meng in een diep bord de bloem met zout en peper.
- Wentel de forellen door de bloem en schud overtollig bloem eraf.
- Bestrooi de buikholte van de forellen met peper en zout en vul ze met citroenrasp, peterselie en kappertjes.
- Pof de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
- Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de forellen aan elke kant in 6-7 minuten goudbruin en gaar.
- Houd de aardappels warm in een theedoek en verwarm de groentemix in de magnetron gedurende ongeveer 5 minuten op vol vermogen.
- Leg op elk bord een forel en garneer met citroenplakjes.
- Leg de aardappel ernaast, snijd deze open en vul met de yoghurt-knoflooksaus.
- Serveer de groentemix naast de forel en aardappel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde forel en de citroen-kappertjes smaken.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g