Gegrilde Forel met Citroen en Kappertjes

Gegrilde Forel met Citroen en Kappertjes

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Diepe koekenpan,
  • magnetron

Ingrediƫnten

  • 1 citroen
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 forellen schoongemaakt
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie diepvries of vers
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 schaaltje pofaardappels met yoghurt-knoflooksaus 2 stuks
  • 50 g boter
  • 1 bakje groene groentemix diepvries, 300 g
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil en snijd de vrucht in plakjes.
  • Meng in een diep bord de bloem met zout en peper.
  • Wentel de forellen door de bloem en schud overtollig bloem eraf.
  • Bestrooi de buikholte van de forellen met peper en zout en vul ze met citroenrasp, peterselie en kappertjes.
  • Pof de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de forellen aan elke kant in 6-7 minuten goudbruin en gaar.
  • Houd de aardappels warm in een theedoek en verwarm de groentemix in de magnetron gedurende ongeveer 5 minuten op vol vermogen.
  • Leg op elk bord een forel en garneer met citroenplakjes.
  • Leg de aardappel ernaast, snijd deze open en vul met de yoghurt-knoflooksaus.
  • Serveer de groentemix naast de forel en aardappel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse en droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde forel en de citroen-kappertjes smaken.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Vis
Jaargetijde: Snel te maken