Gegrilde Frikadel-Peultjes Spiezen
Equipment
- Grilpan of barbecue
- spiezen
Ingrediënten
- 8 frikadellen
- 2 eetlepels sambal oelek
- 1 theelepel djahé gemalen gember
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels olie
- 200 gram peultjes afgehaald
Instructies
- Snijd de frikadellen in vijf stukken.
- Meng in een kom de sambal oelek, djahé, ketjap manis, fijngehakte knoflook en olie.
- Voeg de gesneden frikadellen en peultjes toe aan de marinade.
- Laat minstens 15 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Rijg de gemarineerde stukken frikadel en peultjes om en om aan de spiezen.
- Verhit een grilpan of barbecue op middelhoog vuur.
- Gril de frikadel-peultjes spiezen in ongeveer 5 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn, waarbij je ze af en toe omdraait voor gelijkmatige garing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 385 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g