Gegrilde Frikadel-Peultjes Spiezen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grilpan of barbecue
  • spiezen

Ingrediënten

  • 8 frikadellen
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 1 theelepel djahé gemalen gember
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram peultjes afgehaald

Instructies

  • Snijd de frikadellen in vijf stukken.
  • Meng in een kom de sambal oelek, djahé, ketjap manis, fijngehakte knoflook en olie.
  • Voeg de gesneden frikadellen en peultjes toe aan de marinade.
  • Laat minstens 15 minuten marineren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Rijg de gemarineerde stukken frikadel en peultjes om en om aan de spiezen.
  • Verhit een grilpan of barbecue op middelhoog vuur.
  • Gril de frikadel-peultjes spiezen in ongeveer 5 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn, waarbij je ze af en toe omdraait voor gelijkmatige garing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 385 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken