Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- spiesen
- Borstel
Ingrediënten
- 60 gram boter
- 4 eetlepels appel-perenstroop
- 750 gram gemengd vers fruit zoals meloen, ananas, aardbeien, druiven
- 6 bolletjes roomijs
Instructies
- Laat de boter en de appel-perenstroop op laag vuur smelten.
- Laat het mengsel daarna afkoelen.
- Maak het fruit schoon en snijd het indien nodig in stukken.
- Steek het fruit afwisselend op de spiesen en bestrijk ze met het boter-stroopmengsel.
- Leg de spiesen ongeveer 3 minuten op de grill en keer ze halverwege.
- Serveer de spiesjes met een bolletje roomijs erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Moscato past perfect bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g