Gegrilde Fruitsalade Spiesjes met Roomijs

Gegrilde Fruitsalade Spiesjes met Roomijs

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 4 eetlepels appel-perenstroop
  • 750 gram gemengd vers fruit zoals meloen, ananas, aardbeien, druiven
  • 6 bolletjes roomijs

Instructies

  • Laat de boter en de appel-perenstroop op laag vuur smelten.
  • Laat het mengsel daarna afkoelen.
  • Maak het fruit schoon en snijd het indien nodig in stukken.
  • Steek het fruit afwisselend op de spiesen en bestrijk ze met het boter-stroopmengsel.
  • Leg de spiesen ongeveer 3 minuten op de grill en keer ze halverwege.
  • Serveer de spiesjes met een bolletje roomijs erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Moscato past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch