Gemarineerde garnalen met paprikacompote

Gegrilde Garnalen met Paprikacompote

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 3 sjalotten fijngehakt
  • Schil en sap van 1 limoen
  • Een snufje cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 paprika's in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel honing
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Meng de garnalen, 1 fijngehakte sjalot, limoenschil en -sap in een kom.
  • Breng op smaak met zout en een snufje cayennepeper.
  • Laat marineren terwijl je de paprikacompote bereidt.
  • Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem.
  • Fruit de resterende sjalot goudbruin.
  • Voeg de paprika toe en bak deze zachtjes mee, terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de honing, witte wijn, gedroogde tijm en 150 ml water toe.
  • Laat de paprika's sudderen met het deksel schuin op de pan op matig vuur tot bijna al het vocht is verdampt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de paprikacompote over vier borden.
  • Schep de gemarineerde garnalen en de marinade er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met geroosterd brood en/of rijst.

Wijnadvies:

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc zou goed samengaan met dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Australië