Gegrilde Geitenbrie en Peer Ciabatta

Gegrilde Geitenbrie en Peer Ciabatta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ciabatta of notenbrood voor een extra smaakdimensie
  • 50 g plantaardige boter
  • 150 g geitenbrie of zachte geitenkaas
  • 4 kleine handperen
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en vervolgens in vier (schuine) stukken.
  • Besmeer ze dun met plantaardige boter.
  • Snijd de geitenbrie in dunne plakken.
  • Schil of was de peren.
  • Houd ze bij het steeltje vast en snijd er zo aan beide kanten, langs het klokhuis, plakken van.
  • Smelt de rest van de boter in een grote grillpan en laat de plakken peer aan beide kanten lichtbruin kleuren.
  • Leg de broodhelften met de opengesneden kant naar boven onder de grill en rooster het brood in 3-4 minuten goudbruin.
  • Neem het rooster of bakblik uit de oven en leg de broodhelften erop, weer met de opengesneden kant naar boven.
  • Beleg twee van de vier broodhelften met peer en brie en bestrooi ze met versgemalen peper.
  • Schuif het brood 3-4 minuten terug onder de grill, tot de snijvlakken goudbruin zijn en de brie is gesmolten.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de combinatie van geitenkaas en peer.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Fruit / Kaas / Lunch
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch