Gegrilde Geitenbrie en Peer Ciabatta
Ingrediënten
- 1 ciabatta of notenbrood voor een extra smaakdimensie
- 50 g plantaardige boter
- 150 g geitenbrie of zachte geitenkaas
- 4 kleine handperen
- Versgemalen peper
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en vervolgens in vier (schuine) stukken.
- Besmeer ze dun met plantaardige boter.
- Snijd de geitenbrie in dunne plakken.
- Schil of was de peren.
- Houd ze bij het steeltje vast en snijd er zo aan beide kanten, langs het klokhuis, plakken van.
- Smelt de rest van de boter in een grote grillpan en laat de plakken peer aan beide kanten lichtbruin kleuren.
- Leg de broodhelften met de opengesneden kant naar boven onder de grill en rooster het brood in 3-4 minuten goudbruin.
- Neem het rooster of bakblik uit de oven en leg de broodhelften erop, weer met de opengesneden kant naar boven.
- Beleg twee van de vier broodhelften met peer en brie en bestrooi ze met versgemalen peper.
- Schuif het brood 3-4 minuten terug onder de grill, tot de snijvlakken goudbruin zijn en de brie is gesmolten.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de combinatie van geitenkaas en peer.Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 51 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 17 g