Gegrilde Griet met Groene Aspergeragout
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de grietfilet in 16 porties van elk 60 gram.
- Besprenkel de grietfilet met verse citroensap, olijfolie, zeezout en versgemalen zwarte peper.
- Zet in de koeling tot gebruik.
- Bereid de aspergeragout voor: Schil de groene asperges en snijd de kopjes af op 3 cm lengte, en de rest van de asperges in stukken van 1 cm.
- Kook de asperges gaar in kokend water met zout.
- Smelt de boter in een pan en fruit de fijngesnipperde sjalot aan.
- Voeg de bloem toe en bak het geheel 1 minuut op laag vuur om een roux te vormen.
- Voeg geleidelijk 1/2 liter aspergevocht toe aan de roux terwijl je continu roert met een garde, en kook hiermee een saus.
- Voeg de stukken asperge toe aan de saus, samen met een scheutje room.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Grill de grietfilet in een zeer hete grillpan tot ze net gaar zijn.
- Maak de aspergepunten warm en warm de aspergeragout op.
- Serveer de aspergeragout op bordjes, leg de gegrilde griet er bovenop en garneer met de aspergepunten en een takje verse kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verrukkelijke amuse van gegrilde griet met groene aspergeragout!