Gegrilde Griet met Groene Aspergeragout

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 porties grietfilet van 60 g elk
  • Olijfolie
  • Verse citroensap
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 bossen groene asperges
  • 40 g boter
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 60 g bloem
  • Zout
  • Peper
  • Room
  • Verse kervel

Instructies

  • Snijd de grietfilet in 16 porties van elk 60 gram.
  • Besprenkel de grietfilet met verse citroensap, olijfolie, zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Zet in de koeling tot gebruik.
  • Bereid de aspergeragout voor: Schil de groene asperges en snijd de kopjes af op 3 cm lengte, en de rest van de asperges in stukken van 1 cm.
  • Kook de asperges gaar in kokend water met zout.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de fijngesnipperde sjalot aan.
  • Voeg de bloem toe en bak het geheel 1 minuut op laag vuur om een roux te vormen.
  • Voeg geleidelijk 1/2 liter aspergevocht toe aan de roux terwijl je continu roert met een garde, en kook hiermee een saus.
  • Voeg de stukken asperge toe aan de saus, samen met een scheutje room.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Grill de grietfilet in een zeer hete grillpan tot ze net gaar zijn.
  • Maak de aspergepunten warm en warm de aspergeragout op.
  • Serveer de aspergeragout op bordjes, leg de gegrilde griet er bovenop en garneer met de aspergepunten en een takje verse kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verrukkelijke amuse van gegrilde griet met groene aspergeragout!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Groenten / Vis