Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 3 zoete aardappels
- 3 winterpenen
- 3 pastinaken
- Citroen voor rasp en sap
- Zout
- Peper
- 2-3 verse takjes salie of komijn fijngehakt
- 2-3 verse takjes tijm fijngehakt
- 3 eetlepels honing
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 ei geklutst
Instructies
- Laat het bladerdeeg 10 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
- Snijd de zoete aardappels, winterpenen en pastinaken in lange, dunne repen van ongeveer 10 cm lang.
- Meng de gesneden groenten met de gehakte kruiden, citroenrasp en -sap, knoflook, zout en peper.
- Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met honing.
- Rooster de groenten gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze vervolgens iets afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180°C (heteluchtoven 160°C).
- Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkantjes.
- Verdeel de geroosterde groenten over de vierkantjes bladerdeeg en vouw ze dicht tot pakketjes.
- Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met geklutst ei.
- Bak de pakketjes gedurende 15-18 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.