Bladerdeegpakketjes met gegrilde groenten

Gegrilde Groente Pakketjes van Bladerdeeg

Porties: 12 stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 3 zoete aardappels
  • 3 winterpenen
  • 3 pastinaken
  • Citroen voor rasp en sap
  • Zout
  • Peper
  • 2-3 verse takjes salie of komijn fijngehakt
  • 2-3 verse takjes tijm fijngehakt
  • 3 eetlepels honing
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Laat het bladerdeeg 10 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
  • Snijd de zoete aardappels, winterpenen en pastinaken in lange, dunne repen van ongeveer 10 cm lang.
  • Meng de gesneden groenten met de gehakte kruiden, citroenrasp en -sap, knoflook, zout en peper.
  • Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met honing.
  • Rooster de groenten gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze vervolgens iets afkoelen.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 180°C (heteluchtoven 160°C).
  • Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkantjes.
  • Verdeel de geroosterde groenten over de vierkantjes bladerdeeg en vouw ze dicht tot pakketjes.
  • Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met geklutst ei.
  • Bak de pakketjes gedurende 15-18 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze pakketjes combineren goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch