Gegrilde Groenten Tagliatelle met Ricotta
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 paprika's
- 1 rode ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 g tagliatelle pasta
- 2 ansjovisfilets uit blik
- 1 takje rozemarijn
- 125 g ricottakaas
- 75 g rucola in stukken gescheurd
- Zeezout en versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de grillpan voor.
- Snijd de courgette in dunne plakjes in de lengte, de paprika's in kwarten en de rode ui in grove parten.
- Bestrijk de groenten met 2 eetlepels olijfolie en grill ze aan beide zijden gaar.
- Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de resterende olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin op laag vuur de ansjovis en het takje rozemarijn tot de ansjovis uit elkaar begint te vallen.
- Verwijder het takje rozemarijn.
- Meng de ansjovisolie door de uitgelekte tagliatelle.
- Meng de tagliatelle vervolgens met de ricotta en de stukken rucola.
- Verdeel de gegrilde groenten over vier borden en leg de tagliatelle ernaast.
- Bestrooi het geheel met versgemalen peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze tagliatelle met een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino.Voedingswaarden
Calories: 485 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 15 g | Vet: 23 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g