Gegrilde Groenten Tagliatelle met Ricotta

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 g tagliatelle pasta
  • 2 ansjovisfilets uit blik
  • 1 takje rozemarijn
  • 125 g ricottakaas
  • 75 g rucola in stukken gescheurd
  • Zeezout en versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes in de lengte, de paprika's in kwarten en de rode ui in grove parten.
  • Bestrijk de groenten met 2 eetlepels olijfolie en grill ze aan beide zijden gaar.
  • Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de resterende olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin op laag vuur de ansjovis en het takje rozemarijn tot de ansjovis uit elkaar begint te vallen.
  • Verwijder het takje rozemarijn.
  • Meng de ansjovisolie door de uitgelekte tagliatelle.
  • Meng de tagliatelle vervolgens met de ricotta en de stukken rucola.
  • Verdeel de gegrilde groenten over vier borden en leg de tagliatelle ernaast.
  • Bestrooi het geheel met versgemalen peper naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze tagliatelle met een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Vermentino.

Voedingswaarden

Calories: 485 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 15 g | Vet: 23 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië