Gegrilde Hazerug met Kruidige Portsaus
Een verfijnd gerecht van malse hazerugfilet, geserveerd met een rijke portsaus op smaak gebracht met kruiden en sinaasappelschil. Perfect voor een feestelijk diner!
Equipment
- scherp mes
Ingrediënten
- 2 hazeruggen schoongemaakt door de poelier
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet
- 1 kruidnagel
- 1 kaneelstokje
- 4 reepjes sinaasappelschil
- 3 eetlepels wijnazijn
- 1 dl rode port
- 2 dl slagroom
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Wrijf de hazeruggen in met zout en peper.
- Leg de hazeruggen op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 13-15 minuten.
- Haal de hazeruggen uit de oven, leg ze op een bord en dek ze lichtjes af met aluminiumfolie.
- Giet het braadvocht in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes gedurende 10 minuten.
- Voeg de kruidnagel, kaneelstokje, sinaasappelschil en wijnazijn toe.
- Laat dit op zacht vuur volledig inkoken.
- Voeg de rode port toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
- Roer de slagroom erdoor en laat opnieuw tot de helft inkoken.
- Zeef de saus en roer de mosterd en boter erdoor.
- Breng op smaak met zout (niet meer aan de kook brengen).
- Snijd de filets van de hazeruggen met een scherp mes van het bot.
- Snijd de filets schuin in plakjes.
- Serveer de hazerugfilets op borden, maal er wat verse peper over en schenk de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met verse pasta en geglaceerde kastanjes voor een complete en luxe maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een stevige Pinot Noir of een klassieke Bordeaux sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 38 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g