Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Voor de kruidenboter:
- 50 g roomboter
- 1 eetlepel(s) gehakte tuinkruiden: peterselie, dragon, dille,
- 1 mespuntje paprikapoeder
- wat zout
Instructies
- Dip de onder stromend water afgespoelde moten vis met keukenpapier af en wrijf ze in met peper en zout.
- Giet olie over de moten, verhit de grillpan en gril de vis aan alle kanten.
- De heilbot is gaar als de graat er gemakkelijk kan worden uitgenomen.
- Laat tegelijkertijd de gehalveerde tomaten mee gaar worden.
- Leg de heilbot op een voorverwarmde schaal.
- Maak van de roomboter, de tuinkruiden, paprikapoeder en wat zout, door alles goed te vermengen de kruidenboter.
- Dien de vis op met de tomaten en de kruidenboter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met warm stokbrood of nieuwe gekookte aardappeltjes.