Gegrilde heilbot

Gegrilde heilbot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 moten heilbot á 200 g
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 tomaten

Voor de kruidenboter:

  • 50 g roomboter
  • 1 eetlepel(s) gehakte tuinkruiden: peterselie, dragon, dille,
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • wat zout

Instructies

  • Dip de onder stromend water afgespoelde moten vis met keukenpapier af en wrijf ze in met peper en zout.
  • Giet olie over de moten, verhit de grillpan en gril de vis aan alle kanten.
  • De heilbot is gaar als de graat er gemakkelijk kan worden uitgenomen.
  • Laat tegelijkertijd de gehalveerde tomaten mee gaar worden.
  • Leg de heilbot op een voorverwarmde schaal.
  • Maak van de roomboter, de tuinkruiden, paprikapoeder en wat zout, door alles goed te vermengen de kruidenboter.
  • Dien de vis op met de tomaten en de kruidenboter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met warm stokbrood of nieuwe gekookte aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland