Gegrilde Kabeljauw met Provençaalse Groenten en Aardappel-Knoflookpuree

Serveer deze heerlijke gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree en geniet van de smaakvolle combinatie van verse vis en mediterrane groenten!
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 125 g gesneden champignons
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 400 g Provençaalse roerbakmix mix van groenten zoals courgette, aubergine, en ui
  • 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • 500 g kabeljauwfilet in 4 stukken
  • 180 g aardappelpuree à la minute
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de champignons met de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
  • Voeg de paprika en Provençaalse roerbakmix toe en roerbak nog 5-7 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Breng op smaak met Provençaalse kruiden, zout en peper.
  • Bestrooi de kabeljauwfilets met zout, peper en bloem.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing en roer de resterende olie en knoflook erdoor.
  • Verdeel de gebakken kabeljauw over de borden, schep de groenten en aardappel-knoflookpuree ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei. De frisse tonen van de wijn zullen de delicate smaken van de vis en de kruidige groenten versterken.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken