Gegrilde Kabeljauw met Provençaalse Groenten en Aardappel-Knoflookpuree
Serveer deze heerlijke gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree en geniet van de smaakvolle combinatie van verse vis en mediterrane groenten!
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 125 g gesneden champignons
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 gele paprika in reepjes
- 400 g Provençaalse roerbakmix mix van groenten zoals courgette, aubergine, en ui
- 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
- 500 g kabeljauwfilet in 4 stukken
- 180 g aardappelpuree à la minute
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel bloem
Instructies
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de champignons met de helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
- Voeg de paprika en Provençaalse roerbakmix toe en roerbak nog 5-7 minuten, tot de groenten beetgaar zijn.
- Breng op smaak met Provençaalse kruiden, zout en peper.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met zout, peper en bloem.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de filets ongeveer 4 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn.
- Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing en roer de resterende olie en knoflook erdoor.
- Verdeel de gebakken kabeljauw over de borden, schep de groenten en aardappel-knoflookpuree ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei. De frisse tonen van de wijn zullen de delicate smaken van de vis en de kruidige groenten versterken.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g