Gegrilde Kalfsentrecote met Avocadosalsa

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grillpan, of barbecue
  • Snijplank en mes
  • Houten spiesjes (optioneel)

Ingrediënten

  • 4 kalfsentrecôtes op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels olijfolie gesplitst
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 rijpe avocado
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 2 eetlepels verse muntblaadjes fijngesneden
  • 100 g eikenbladslamelange
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Klop een dressing van de helft van de olijfolie, het limoensap en zout en peper naar smaak.
  • Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het avocadovlees in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze eveneens in kleine blokjes.
  • Meng voor de avocadosalsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en de helft van de dressing.
  • Bestrijk de kalfsentrecôtes met de rest van de olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en versgemalen peper.
  • Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur en bak het vlees in 2-3 minuten per kant rosé.
  • Verdeel de eikenbladslamelange over twee borden en besprenkel met de resterende dressing.
  • Leg de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep een lepel avocadosalsa op het vlees.
  • Serveer de rest van de salsa apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Mediterraan
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Lactosevrij / Zout arm