Gegrilde Kalfsentrecote met Avocadosalsa
Equipment
- Grillpan, of barbecue
- Snijplank en mes
- Houten spiesjes (optioneel)
Ingrediënten
- 4 kalfsentrecôtes op kamertemperatuur
- 2 eetlepels olijfolie gesplitst
- 1 eetlepel limoensap
- 1 rijpe avocado
- 2 tomaten
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 2 eetlepels verse muntblaadjes fijngesneden
- 100 g eikenbladslamelange
- Zout en versgemalen peper naar smaak
Instructies
- Klop een dressing van de helft van de olijfolie, het limoensap en zout en peper naar smaak.
- Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het avocadovlees in kleine blokjes.
- Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze eveneens in kleine blokjes.
- Meng voor de avocadosalsa de avocado en tomaat in een kom met de sjalot, munt en de helft van de dressing.
- Bestrijk de kalfsentrecôtes met de rest van de olijfolie en bestrooi beide kanten met zout en versgemalen peper.
- Verhit een grillpan of barbecue op hoog vuur en bak het vlees in 2-3 minuten per kant rosé.
- Verdeel de eikenbladslamelange over twee borden en besprenkel met de resterende dressing.
- Leg de gegrilde kalfsentrecôtes naast de salade en schep een lepel avocadosalsa op het vlees.
- Serveer de rest van de salsa apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Italiaanse Chianti of een Spaanse Tempranillo past goed bij dit gerecht. Geniet ervan! 🍷Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 28 g | Vet: 25 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g