Gegrilde kalfsentrecote met salieboter
Allerhande 2002
Equipment
- plasticfolie
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 takjes salie verse
- 100 g boter zachte
- 1 limoen
- zout
- 4 kalfsentrecotes à ca. 200 g
- versgemalen peper
Instructies
- Salieblaadjes fijnhakken.
- Limoen uitpersen.
- In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren.
- Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen.
- Kruidenboter ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.
- Vlees met keukenpapier droogdeppen.
- Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rosé bakken.
- Vlees met zout en peper bestrooien. Kruidenboter in 8 plakjes snijden.
- Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 38 g | Vet: 520 g