Gegrilde Kalkoenfilet met Salie-Appeltjes
Ingrediënten
- 200 g kalkoenfilet
- 6 eetlepels olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- 2 kleine appels bijv. Elstar, schoongeboend
- Sap van ½ citroen
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel gedroogde salie
- 4 eetlepels appelsap
Instructies
- Snijd de kalkoenfilet in 8 dikke plakken (medaillons), bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.
- Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in partjes.
- Besprenkel de partjes met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
- Roer in een kom de honing los met de gedroogde salie en appelsap, en meng de appelpartjes erdoor.
- Bewaar dit afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Verhit een grillpan of gourmetstel.
- Leg telkens 2 kalkoenmedaillons met wat appelpartjes ernaast op de hete grillpan of op het gourmetstel.
- Schep de appelpartjes regelmatig om met 2 houten spatels.
- Bak de kalkoenmedaillons bruin en gaar.
- Leg de kalkoenmedaillons op een bord, bestrooi ze met zout en schep de appelpartjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris vormt een mooie aanvulling op de sappige kalkoen en de zoete appeltjes.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 21 g | Vet: 16 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 10 g