Gegrilde Kalkoenfilet met Sinaasappelmarinade en Rozemarijn

Porties: 4 personen
inclusief marineren 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • lage schaal
  • Barbecue of grillpan

Ingrediënten

  • 18 lapjes kalkoenfilet à la minute ca. 3 schaaltjes
  • 200 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 15 g verse rozemarijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Leg de kalkoenfiletlapjes naast elkaar in een lage schaal.
  • Meng in een kom het sinaasappelsap met de geperste knoflook, kruidenazijn, olijfolie en grove mosterd.
  • Schenk de sinaasappelmarinade over de kalkoenfilet.
  • Knip de takjes rozemarijn in 2-3 stukken en steek ze tussen het vlees.
  • Dek de schaal af en laat het vlees minimaal 2 uur marineren in de koelkast, waarbij je de lapjes af en toe keert.
  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Dep de lapjes droog met keukenpapier.
  • Grill de kalkoenfiletlapjes op de barbecue (afhankelijk van hun dikte) in 1-2 minuten per kant bruin en gaar (of in 2-3 porties in een grillpan).
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier vormt een mooie aanvulling op de sinaasappelmarinade en de gegrilde kalkoen.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 30 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij