Gegrilde Kalkoenfilet met Sinaasappelmarinade en Rozemarijn
Equipment
- lage schaal
- Barbecue of grillpan
Ingrediënten
- 18 lapjes kalkoenfilet à la minute ca. 3 schaaltjes
- 200 ml versgeperst sinaasappelsap
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel kruidenazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels grove mosterd
- 15 g verse rozemarijn
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak
Instructies
- Leg de kalkoenfiletlapjes naast elkaar in een lage schaal.
- Meng in een kom het sinaasappelsap met de geperste knoflook, kruidenazijn, olijfolie en grove mosterd.
- Schenk de sinaasappelmarinade over de kalkoenfilet.
- Knip de takjes rozemarijn in 2-3 stukken en steek ze tussen het vlees.
- Dek de schaal af en laat het vlees minimaal 2 uur marineren in de koelkast, waarbij je de lapjes af en toe keert.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Dep de lapjes droog met keukenpapier.
- Grill de kalkoenfiletlapjes op de barbecue (afhankelijk van hun dikte) in 1-2 minuten per kant bruin en gaar (of in 2-3 porties in een grillpan).
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier vormt een mooie aanvulling op de sinaasappelmarinade en de gegrilde kalkoen.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 30 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 4 g