Gegrilde Kalkoenrolletjes met Prei en Amandel Puree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ zakje amandelschaafsel
  • 1 zak diepvries aardappelpuree 750 g
  • 2 pakken diepvries prei à la crème 450 g per pak
  • 2 grote kalkoenfilets totaal ca. 400 g
  • ½ eetlepel Provençaalse kruiden
  • 100 g rauwe ham
  • 25 g boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • Laat het vervolgens afkoelen op een bord.
  • Verwarm de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.
  • Verwarm de prei in een pan volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de kalkoenfilets in de lengte doormidden en bestrooi met peper en Provençaalse kruiden.
  • Wikkel de kalkoenfilets in de rauwe ham.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de kalkoenfilets in 3-4 minuten aan elke kant goudbruin en gaar.
  • Verdeel de prei, aardappelpuree en kalkoenfilets over vier borden.
  • Garneer de aardappelpuree met het geroosterde amandelschaafsel.
  • Breng indien nodig op smaak met zout en extra peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegrilde kalkoenrolletjes met prei en amandel puree gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc. De frisse en fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van het gerecht aan en zorgen voor een gebalanceerde maaltijdervaring.

Voedingswaarden

Calories: 460 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij