Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Gegrilde Kalkoenspiesjes met Groene Kruiden Marinade en Knoflookmayonaise-Receptenplein.nl

Gegrilde kalkoenspiesjes

Gegrilde Kalkoenspiesjes met Groene Kruiden Marinade en Knoflookmayonaise

Naar een recept van restaurant 't Zusje
Porties: 4
(inclusief marineren) 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de marinade van groene kruiden:

  • 400 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 1 bosje bieslook fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak

Voor de knoflookmayonaise:

  • 400 gram mayonaise
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst
  • 100 ml gembersiroop
  • 100 ml slagroom
  • Peper en zout naar smaak

Voor de gegrilde kalkoenspiesjes:

  • 10 spiesjes kalkoenfilet
  • 150 gram spekjes uitgebakken
  • 50 gram gebakken uitjes

Voor de salsa rosso:

  • 5 gram peterselie fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 120 gram ui fijngesnipperd
  • 5 gram zout
  • 5 gram grofgemalen peper
  • 10 gram Franse mosterd
  • 100 ml citroensap
  • 100 ml olijfolie
  • 15 gram tomatenpuree
  • 40 gram tomaat in blokjes

Instructies

Voorbereiding van de marinade van groene kruiden:

  • Meng in een kom de olijfolie, uitgeperste knoflook, fijngehakte peterselie, fijngehakte bieslook, peper en zout.
  • Giet de marinade over de kalkoenspiesjes en laat deze 3 uur marineren in de koelkast.

Bereiding van de knoflookmayonaise:

  • Meng in een kom de mayonaise, uitgeperste knoflook, gembersiroop, slagroom, peper en zout goed door elkaar.
  • Zet de knoflookmayonaise apart in de koelkast.

Bereiding van de salsa rosso:

  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de fijngehakte knoflook, fijngesnipperde ui, zout, grofgemalen peper, Franse mosterd, citroensap en tomatenpuree toe.
  • Roer goed door en laat het mengsel goed doorwarmen.
  • Voeg tot slot al roerend de tomatenblokjes toe en laat het mengsel goed afkoelen.

Bereiding van de gegrilde kalkoenspiesjes:

  • Verhit de grill of grillpan en gril de kalkoenspiesjes rondom gaar.
  • Serveer de gegrilde kalkoenspiesjes met de uitgebakken spekjes en gebakken uitjes.

Opmaak van het gerecht:

  • Leg de gegrilde kalkoenspiesjes op een bord en garneer met de uitgebakken spekjes en gebakken uitjes.
  • Serveer de knoflookmayonaise en de salsa rosso erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 45 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen / Tapas
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij