Gegrilde Kalkoenspiesjes met Groene Kruiden Marinade en Knoflookmayonaise
Naar een recept van restaurant 't Zusje
Ingrediënten
Voor de marinade van groene kruiden:
- 400 ml olijfolie
- 4 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 1 bosje bieslook fijngehakt
- Peper en zout naar smaak
Voor de knoflookmayonaise:
- 400 gram mayonaise
- 4 teentjes knoflook uitgeperst
- 100 ml gembersiroop
- 100 ml slagroom
- Peper en zout naar smaak
Voor de gegrilde kalkoenspiesjes:
- 10 spiesjes kalkoenfilet
- 150 gram spekjes uitgebakken
- 50 gram gebakken uitjes
Instructies
Voorbereiding van de marinade van groene kruiden:
- Meng in een kom de olijfolie, uitgeperste knoflook, fijngehakte peterselie, fijngehakte bieslook, peper en zout.
- Giet de marinade over de kalkoenspiesjes en laat deze 3 uur marineren in de koelkast.
Bereiding van de knoflookmayonaise:
- Meng in een kom de mayonaise, uitgeperste knoflook, gembersiroop, slagroom, peper en zout goed door elkaar.
- Zet de knoflookmayonaise apart in de koelkast.
Bereiding van de salsa rosso:
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de fijngehakte knoflook, fijngesnipperde ui, zout, grofgemalen peper, Franse mosterd, citroensap en tomatenpuree toe.
- Roer goed door en laat het mengsel goed doorwarmen.
- Voeg tot slot al roerend de tomatenblokjes toe en laat het mengsel goed afkoelen.
Bereiding van de gegrilde kalkoenspiesjes:
- Verhit de grill of grillpan en gril de kalkoenspiesjes rondom gaar.
- Serveer de gegrilde kalkoenspiesjes met de uitgebakken spekjes en gebakken uitjes.
Opmaak van het gerecht:
- Leg de gegrilde kalkoenspiesjes op een bord en garneer met de uitgebakken spekjes en gebakken uitjes.
- Serveer de knoflookmayonaise en de salsa rosso erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 45 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g