Gegrilde Karbonades met Tijmboter en Gebakken Aardappels
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels geschild
- 4 schouderkarbonades
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 vleestomaten
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 1 theelepel tijm
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
- Verwarm de ovengrill voor.
- Wrijf de karbonades aan beide zijden in met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
- Halveer de tomaten horizontaal, bestrooi de snijvlakken met zout en peper en druppel er de rest van de olijfolie over.
- Leg de tomatenhelften met de bolle kant naar beneden naast de karbonades in de ovenschaal.
- Schuif de schaal onder de hete grill en laat het geheel in 12-15 minuten gaar worden, waarbij je de karbonades halverwege keert.
- Roer twee derde van de boter met de tijm los.
- Breng de tijmboter op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappels af en snijd ze in dikke plakken.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de aardappels goudbruin.
- Verdeel de karbonades en tomatenhelften over vier borden.
- Schep de gebakken aardappels ernaast en verdeel de tijmboter over de karbonades.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot vormt een goede combinatie met de gegrilde karbonades en de tijmboter.Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g