Gegrilde Karbonades met Tijmboter en Gebakken Aardappels

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels geschild
  • 4 schouderkarbonades
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 vleestomaten
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Wrijf de karbonades aan beide zijden in met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
  • Halveer de tomaten horizontaal, bestrooi de snijvlakken met zout en peper en druppel er de rest van de olijfolie over.
  • Leg de tomatenhelften met de bolle kant naar beneden naast de karbonades in de ovenschaal.
  • Schuif de schaal onder de hete grill en laat het geheel in 12-15 minuten gaar worden, waarbij je de karbonades halverwege keert.
  • Roer twee derde van de boter met de tijm los.
  • Breng de tijmboter op smaak met zout en peper.
  • Giet de aardappels af en snijd ze in dikke plakken.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de aardappels goudbruin.
  • Verdeel de karbonades en tomatenhelften over vier borden.
  • Schep de gebakken aardappels ernaast en verdeel de tijmboter over de karbonades.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Merlot vormt een goede combinatie met de gegrilde karbonades en de tijmboter.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij