Gegrilde kipfilet met kokossaus en kruidige yoghurt

Gegrilde Kipfilet met Kokossaus en Kruidige Yoghurt

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 15 g munt fijngesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 1 rode chilipeper fijngehakt
  • 1 serehstengel citroengras
  • 1 cm gember in plakjes
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ theelepel gemalen komijn djinten
  • 4 kipfilets

Instructies

  • Meng de Griekse yoghurt met de fijngesneden munt in een kom.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Zet apart.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan op laag vuur.
  • Voeg de geperste knoflook, gesnipperde ui en fijngehakte chilipeper toe.
  • Fruit dit geheel 1 minuut.
  • Voeg de serehstengel, plakjes gember, kokosmelk, gemalen komijn en ½ theelepel zout toe aan de pan.
  • Laat de saus afgedekt 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Verhit ondertussen een grillpan.
  • Bestrijk de kipfilets met de overgebleven 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Gril de kipfilets in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, waarbij je ze halverwege omdraait.
  • Schep de serehstengel en plakjes gember uit de kokossaus.
  • Serveer de gegrilde kipfilets met de kokossaus en de kruidige yoghurt.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Een lichte witte wijn zoals een Riesling zou goed passen bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Australië