Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 kippenvleugels
- 1 grote onbespoten sinaasappel
- 2 eetlepels Worcestersaus
- ½ eetlepel donkere basterdsuiker
- Flink mespunt gedroogde tijm
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Partjes sinaasappel of sinaasappelrasp voor het serveren
Instructies
- Verdeel elke kippenvleugel met een gevogelteschaar in drie stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
- Rasp de schil van de sinaasappel in een kom en pers vervolgens het sap erboven uit.
- Voeg de kip toe aan de kom samen met de Worcestersaus, donkere basterdsuiker, gedroogde tijm, zout en peper.
- Laat 1 uur marineren.
- Stel de airfryer in op 180°C.
- Laat de kip uitlekken en vang de marinade op.
- Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier, leg de kip erin en schenk dan de helft van de bewaarde marinade erover.
- Stel de timer in op 10 minuten.
- Voeg na 10 minuten de overgebleven marinade toe en stel de timer in op nog 8-10 minuten.
- Doe de kippenvleugels als ze volledig gaar zijn in een schaal en serveer met de sinaasappelpartjes of versgeraspte sinaasappelschil.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de hartige smaak van de kippenvleugels en de frisse citrusaroma's van de sinaasappel.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 16 g | Vet: 14 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 7 g