Gegrilde Kiptikka Naanbroodjes
Equipment
- grill
Ingrediënten
- 3 cm verse gemberwortel
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 2 limoenen
- 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 1 theelepel chilipoeder
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 300 g Griekse yoghurt
- 500 g kipfilet
- 3 eetlepels olie
- 4 naanbroodjes koriander-knoflook, pak à 2 stuks
- ½ zakje jonge bladsla 100 g
Instructies
- Pel en snipper 1 ui heel fijn, snijd de andere ui in flinterdunne ringen.
- Pel en hak de knoflook en gember zeer fijn.
- Hak de helft van de koriander fijn.
- Pers het sap uit 1 limoen.
- Meng in een kom de gesnipperde ui, knoflook, gember, fijngehakte koriander, limoensap, gemalen koriander, komijn, chilipoeder, 1 theelepel zout, peper en 75 g yoghurt.
- Snijd de kipfilets in blokjes en meng ze door het yoghurtmengsel.
- Laat de kip ca.
- 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Bekleed de grillplaat met aluminiumfolie en leg de gemarineerde kip erop.
- Bestrijk de kip met olie.
- Schuif de bakplaat ca.
- 15 cm onder de hete grill en rooster de kip in 15 à 20 minuten mooi bruin, af en toe omscheppen.
- Snijd de andere limoen in dunne plakjes.
- Rooster de naanbroodjes onder de grill, snijd ze doormidden en bestrijk de onderste helften met de rest van de yoghurt.
- Verdeel de sla over de onderste helften van de naanbroodjes en leg de gegrilde kiptikka erop.
- Verdeel de uienringen, de rest van de korianderblaadjes en plakjes limoen erover.
- Leg de bovenste helften van de naanbroodjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze pittige en smaakvolle kiptikka gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Gewürztraminer uit de Elzas.Voedingswaarden
Calories: 570 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 38 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 7 g