Gegrilde lams- en courgettekebabs met aardappelsalade
Heerlijk gegrilde lams- en courgettekebabs geserveerd met een frisse aardappelsalade en limoengarnituur. Perfect voor een zomerse maaltijd of barbecue.
Ingrediënten
Instructies
- Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca.
- 20 minuten gaar koken.
- Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen.
- Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen.
- Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen.
- Aardappels in plakjes snijden.
- Aardappelplakjes mengen met maïskiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.
- Lamsfilet in blokjes snijden.
- Courgettes wassen en in plakken van ca.
- 1 cm snijden.
- Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden.
- Vlees bestrooien met zout, peper en koriander.
- Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken.
- Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Stokjes bestrijken met olie en ca.
- 10 cm onder hete grill ca.
- 10 minuten roosteren, regelmatig keren.
- Aardappelsalade over vier borden verdelen.
- Kebabs ernaast leggen.
- Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurt- of knoflooksaus en een extra partje limoen voor extra smaak. Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Shiraz of Merlot past uitstekend bij het lamsvlees.
Serveer met een frisse yoghurt- of knoflooksaus en een extra partje limoen voor extra smaak. Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Shiraz of Merlot past uitstekend bij het lamsvlees.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g