Gegrilde Lamsvlees Naanbroodjes met Avocado en Munt

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 schaal lamslapjes à la minute
  • 15 g verse munt
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 pak naanbrood
  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Dep het lamsvlees droog en bestrijk het dun met 1 theelepel olie.
  • Laat het vlees even op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de muntblaadjes in reepjes.
  • Doe de reepjes munt samen met de geitenkaas, 2 eetlepels warm water, 2 eetlepels olie en enkele druppels limoensap in de beker van de staafmixer.
  • Pureer het mengsel tot een mooi groen geheel en breng eventueel op smaak met versgemalen peper.
  • Bak intussen het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van het limoensap.
  • Gril het lamsvlees in 1-2 minuten per zijde bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 minuten rusten.
  • Snijd het naanbrood open, besmeer de binnenkant met de rest van de olie en leg de binnenkant even op de hete grillpan.
  • Laat het gegrilde naanbrood even "uitademen" en besmeer het met het muntmengsel.
  • Beleg ieder broodje met lamsvlees en avocado en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke naanbroodjes met gegrild lamsvlees, avocado en munt direct als hoofdgerecht. Eventueel kun je er een frisse salade bij serveren voor een complete maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Lunch
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij