Gegrilde Makreel met Tomaten en Krielaardappelsalade
Equipment
- ovenschaaltjes
- slaschaal
Ingrediënten
- 500 g krielaardappeltjes gehalveerd
- 1 citroen
- 1 gestoomde makreel
- 4 trostomaten in plakken
- 2 tl Provençaalse kruiden
- Versgemalen zwarte peper
- 4 el olijfolie
- 3 bosuitjes in ringetjes
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Kook de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar.
- Snijd de helft van de citroen in dunne partjes en pers de andere helft uit.
- Neem de makreelfilets van de graat en verdeel ze in 4 stukken.
- Verdeel de plakjes tomaat over ovenschaaltjes, leg de makreel en citroenpartjes erop.
- Strooi de Provençaalse kruiden en royaal zwarte peper erover, druppel 1 eetlepel olie over het geheel.
- Schuif de schaaltjes 10 cm onder de hete grill en laat het gerecht in 8-10 minuten door en door heet worden.
- Klop in een slaschaal de rest van de olie met het citroensap, zout en peper naar smaak tot een dressing.
- Giet de krieltjes af en schep ze met de bosuitjes door de dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De krachtige smaak van makreel en de frisheid van de citroen vragen om een lichte en verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Sugar: 5 g