Gegrilde Mosselspiesjes 'Sylt'
Ingrediënten
- 400 gram gekookte mosselen
- 50 gram doorregen spek
- 100 gram grote garnalen of shrimps uit de diepvries
- 12 zilveruitjes
- 1 scheutje sojasaus
- Sap van 0.5 citroen
- 3 eetlepels olie
- Chilipeper
- Zout
Instructies
- Snijd het spek in smalle repen.
- Rijg de mosselen afwisselend met garnalen, uitgelekte zilveruitjes en spekrepen aan de grillspiesen.
- Bestrijk de spiesjes met een marinade van sojasaus, citroensap en olie.
- Leg ze onder de grill en draai ze eenmaal om.
- Kruid met zout en een beetje chilipeper.
- Serveer de gegrilde mosselspiesjes met geroosterd witbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge Duitse Riesling vormt een uitstekende aanvulling op de zeevruchten in dit gerecht, met zijn verfrissende zuurgraad en fruitige tonen die goed samengaan met de marinade en de zilte smaak van de mosselen.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 19 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g