Gegrilde Paprika Feta Dip
Ingrediënten
- 150 gram feta
- 130 gram Griekse yoghurt
- 5 blaadjes verse munt
- 3 takjes peterselie
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix optioneel
- Peper
- Scrocchi toastjes
- Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.
- Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
- Voeg Griekse yoghurt, twee derde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
- Voeg indien gewenst Hot & Spicy Kruidenmix toe voor extra pit.
- Mix alles tot een gladde massa.
- Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
- Bestrooi met verkruimelde feta en fijngehakte munt en peterselie.
- Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een verfrissende combinatie met de romige en kruidige smaken van deze dip.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 8 g | Vet: 11 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g