Gegrilde Paprika Feta Dip met Knapperige Toastjes

Gegrilde Paprika Feta Dip met Knapperige Toastjes

Gegrilde Paprika Feta Dip met Knapperige Toastjes

Een romige en smaakvolle dip van gegrilde paprika's en feta, perfect als borrelhapje of voorgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 rode puntpaprika's
  • 5 blaadjes verse munt
  • 50 gram feta verdeeld
  • ½ theelepel Hot & Spicy kruidenmix optioneel
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • Peper en zout naar smaak
  • Peterselie 3 takjes fijngehakt
  • Scrocchi toastjes voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Halveer de rode puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de paprika's afkoelen en verwijder het vel.
  • Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
  • Voeg de Griekse yoghurt, tweederde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
  • Voeg, indien gewenst, Hot & Spicy kruidenmix toe voor extra pit.
  • Mix alle ingrediënten tot een gladde dip.
  • Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
  • Verkruimel de overgebleven feta en strooi deze over de dip.
  • Hak de verse munt en peterselie fijn en strooi deze ook over de dip.
  • Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de smaak van deze dip.

Voedingswaarden

Serving: 2 eetlepels dip | Calories: 85 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 5 g | Vet: 6 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kaas / Saus / Voorgerechten
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick