Gegrilde Paprikastamppot met Mozzarella en Tomatensaus
Een kleurrijke stamppot met gegrilde paprika, zoete maïs en romige mozzarella, geserveerd met een kruidige tomatensaus.
Equipment
- Springvormring (24 cm)
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui en paprika’s 5 minuten op laag vuur.
- Breng de gezeefde tomaten met de knoflookkruiden, een snufje tijm en suiker aan de kook.
- Laat de saus 10 minuten zachtjes koken zonder deksel.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk.
- Roer de gebakken ui, paprika, maïs, zout en peper door de stamppot.
- Plaats de springvormring in een ovenschaal en schep de stamppot erin.
- Verdeel de mozzarella erover, bedruppel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met tijm.
- Laat de kaas onder de grill in 10 minuten smelten.
- Verwijder de ring en schep een deel van de saus rond de stamppot.
- Serveer de rest van de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse rucolasalade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Chianti past goed bij de tomatensaus en romige mozzarella.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 16 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g