Gegrilde Paprikastamppot met Mozzarella en Tomatensaus

Paprikastamppot met maïs en gesmolten mozzarella, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. Overgoten met een rijke tomatensaus en gegarneerd met verse tijm en zwarte peper, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Gegrilde Paprikastamppot met Mozzarella en Tomatensaus

Een kleurrijke stamppot met gegrilde paprika, zoete maïs en romige mozzarella, geserveerd met een kruidige tomatensaus.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella in plakjes
  • kg aardappelen geschild en in stukken
  • 1 grote ui gesnipperd
  • ½ tl suiker
  • 2 tl Italiaanse knoflookkruiden
  • 3 paprika’s in blokjes
  • 4 el melk
  • 4 el maïs uit blik, uitgelekt
  • 4 el olijfolie
  • 4 dl gezeefde tomaten
  • Peper naar smaak
  • Tijm naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de ui en paprika’s 5 minuten op laag vuur.
  • Breng de gezeefde tomaten met de knoflookkruiden, een snufje tijm en suiker aan de kook.
  • Laat de saus 10 minuten zachtjes koken zonder deksel.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk.
  • Roer de gebakken ui, paprika, maïs, zout en peper door de stamppot.
  • Plaats de springvormring in een ovenschaal en schep de stamppot erin.
  • Verdeel de mozzarella erover, bedruppel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met tijm.
  • Laat de kaas onder de grill in 10 minuten smelten.
  • Verwijder de ring en schep een deel van de saus rond de stamppot.
  • Serveer de rest van de saus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse rucolasalade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Chianti past goed bij de tomatensaus en romige mozzarella.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 16 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Ovenschotel / Stamppot
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch