Een rustieke houten tafel met een elegant gerecht van gegrilde peren, belegd met gesmolten blauwe kaas en overgoten met een rijke rode portsaus. Ernaast liggen een stuk blauwe kaas, een glas port en een schaaltje rode bessengelei.

Gegrilde Peer met Blauwe Kaas en Portsaus

Een elegant en snel te bereiden dessert of voorgerecht van gegrilde peer met blauwe kaas en een zoete portsaus.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 1.5 el rode bessengelei
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 grote handpeer rijpe
  • 1 dl rode port

Instructions

  • Breng de port met de bessengelei aan de kook, roer tot de gelei is opgelost.
  • Laat het mengsel tot de helft inkoken en afkoelen.
  • Verwarm de grill voor.
  • Schil en halveer de peer, verwijder het klokhuis.
  • Leg de halve peren op de bordjes en verdeel de gorgonzola erover.
  • Schuif de bordjes onder de grill en laat de kaas ± 1 minuut smelten.
  • Schep de portsaus ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct na het grillen voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
  • Een glas rode port past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch