Gegrilde Peer met Blauwe Kaas en Portsaus
Een elegant en snel te bereiden dessert of voorgerecht van gegrilde peer met blauwe kaas en een zoete portsaus.
Equipment
- grill
Ingredients
- 1.5 el rode bessengelei
- 50 gram gorgonzola
- 1 grote handpeer rijpe
- 1 dl rode port
Instructions
- Breng de port met de bessengelei aan de kook, roer tot de gelei is opgelost.
- Laat het mengsel tot de helft inkoken en afkoelen.
- Verwarm de grill voor.
- Schil en halveer de peer, verwijder het klokhuis.
- Leg de halve peren op de bordjes en verdeel de gorgonzola erover.
- Schuif de bordjes onder de grill en laat de kaas ± 1 minuut smelten.
- Schep de portsaus ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct na het grillen voor de beste smaak en textuur.
- Een glas rode port past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g