Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
Ingrediënten
Voor de gegrilde piepkuikens:
- 4 piepkuikens
- 1 citroen
- 4 takjes citroentijm
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroenpeper
- Zout naar smaak
- Olijfolie
Voor de geroosterde krieltjes:
- 500 gram krieltjes gewassen
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Olijfolie
Instructies
- Snijd de citroen in partjes en stop deze samen met een half ongepeld teentje knoflook, citroentijm en peper en zout in elk piepkuiken.
- Wrijf de piepkuikens in met olijfolie en kruid ze met citroenpeper en zout.
- Plaats de piepkuikens op een rooster boven een bakplaat.
- Verwarm de oven voor op Circulatie Grill 160°C en schuif het rooster met de piepkuikens op niveau 2.
- Als je een bratometer hebt, plaats deze dan in het dikste deel van de filet en stel de kern in op 72°C kerntemperatuur.
- De kip is na 45-50 minuten gaar.
- Meng de krieltjes met olijfolie, peper en zout in een ovenschaal.
- Plaats de ovenschaal met de krieltjes naast de piepkuikens en rooster ze gedurende 35-40 minuten.
- Laat de piepkuikens ongeveer 10 minuten rusten in de warmhoudlade op 70°C voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g