Gegrilde piepkuiken en krieltjes

Gegrilde Piepkuiken met Geroosterde Krieltjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de gegrilde piepkuikens:

  • 4 piepkuikens
  • 1 citroen
  • 4 takjes citroentijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroenpeper
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie

Voor de geroosterde krieltjes:

  • 500 gram krieltjes gewassen
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie

Instructies

  • Snijd de citroen in partjes en stop deze samen met een half ongepeld teentje knoflook, citroentijm en peper en zout in elk piepkuiken.
  • Wrijf de piepkuikens in met olijfolie en kruid ze met citroenpeper en zout.
  • Plaats de piepkuikens op een rooster boven een bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op Circulatie Grill 160°C en schuif het rooster met de piepkuikens op niveau 2.
  • Als je een bratometer hebt, plaats deze dan in het dikste deel van de filet en stel de kern in op 72°C kerntemperatuur.
  • De kip is na 45-50 minuten gaar.
  • Meng de krieltjes met olijfolie, peper en zout in een ovenschaal.
  • Plaats de ovenschaal met de krieltjes naast de piepkuikens en rooster ze gedurende 35-40 minuten.
  • Laat de piepkuikens ongeveer 10 minuten rusten in de warmhoudlade op 70°C voordat je ze serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies


Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip