Gegrilde Roodbaarsfilet met Venkel en Ansjovissaus
Equipment
- Kleine kookpan
- Droge koekenpan
- mes
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 citroen
- 1½ dl olijfolie
- 4 roodbaarsfilets
- 1 blikje ansjovisfilets
- 1 el bloem
- 1 eidooier eiwit wordt niet gebruikt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Maak de venkel schoon en snijd deze in plakjes.
- Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de citroen uit.
- Klop de helft van het citroensap met 1 dl olijfolie en een mespunt peper tot een marinade.
- Voeg de citroenrasp en venkelplakjes toe aan de marinade en schep goed om.
- Dep de visfilets droog en leg ze tussen de venkel in de marinade.
- Laat dit ca.
- 1 uur bij kamertemperatuur marineren.
- Verwarm de rest van de olijfolie in een kleine kookpan.
- Snijd de ansjovis klein en voeg deze samen met de olie uit het blikje toe aan de pan.
- Laat de ansjovis ca.
- 2 minuten zachtjes smoren.
- Roer de bloem door de ansjovis.
- Klop de eidooier los met 2 el water, de rest van het citroensap en een mespunt peper.
- Voeg het eimengsel al roerend toe aan de ansjovismassa en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
- Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen tot lauwwarm.
- Neem de visfilets uit de marinade en dep ze droog.
- Rooster de vis in ca.
- 8 minuten gaar in een hete grillpan.
- Houd de vis warm onder aluminiumfolie.
- Schep de venkel uit de marinade en smoor deze in een droge koekenpan in ca.
- 4 minuten gaar.
- Breng op smaak met zout.
- Verdeel de venkel over vier warme borden en leg de visfilets erop.
- Schep de ansjovissaus in kleine kommetjes en serveer deze op de borden erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een goede wijn bij dit gerecht is een frisse en lichte Sauvignon Blanc, die goed past bij de smaken van vis en venkel.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Sugar: 2 g