Gegrilde Runderhamburgers met Geroosterde Ui en Verse Tomaat

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 zoete ui in ringen gesneden
  • 2 el olie
  • 1 vleestomaat in plakken gesneden
  • 450 g mager rundergehakt
  • Enkele blaadjes sla
  • Peper en zout

Instructies

  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
  • Rooster de hamburgerbroodjes met de gesneden kant naar beneden en bak ze enkele minuten tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal ze daarna van de pan en houd ze warm.
  • Meng het mager rundergehakt met 1 el water, peper en 1/2 tl zout.
  • Vorm hier 4 burgers van.
  • Bestrijk de burgers met 1 el olie en grill ze aan elke kant ongeveer 6 minuten, of tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
  • Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan.
  • Voeg de uienringen toe en rooster ze in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur tot ze licht krokant zijn.
  • Breng op smaak met een snufje zout.
  • Snijd de vleestomaat in plakken en bereid enkele blaadjes sla voor om de hamburgers te beleggen.
  • Leg de gegrilde hamburgers op de geroosterde hamburgerbroodjes.
  • Beleg met plakjes tomaat, geroosterde uienringen en blaadjes sla.
  • Steek er eventueel een prikker in om de burger bij elkaar te houden.
  • Serveer de hamburgers met frietjes, ketchup en eventueel wat extra ijsbergsla aan de kant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een soepele rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé past goed bij de smaken van deze runderhamburgers.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Broodjes / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij