Gegrilde Runderhamburgers met Geroosterde Ui en Verse Tomaat
Ingrediënten
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 zoete ui in ringen gesneden
- 2 el olie
- 1 vleestomaat in plakken gesneden
- 450 g mager rundergehakt
- Enkele blaadjes sla
- Peper en zout
Instructies
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
- Rooster de hamburgerbroodjes met de gesneden kant naar beneden en bak ze enkele minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Haal ze daarna van de pan en houd ze warm.
- Meng het mager rundergehakt met 1 el water, peper en 1/2 tl zout.
- Vorm hier 4 burgers van.
- Bestrijk de burgers met 1 el olie en grill ze aan elke kant ongeveer 6 minuten, of tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
- Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan.
- Voeg de uienringen toe en rooster ze in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur tot ze licht krokant zijn.
- Breng op smaak met een snufje zout.
- Snijd de vleestomaat in plakken en bereid enkele blaadjes sla voor om de hamburgers te beleggen.
- Leg de gegrilde hamburgers op de geroosterde hamburgerbroodjes.
- Beleg met plakjes tomaat, geroosterde uienringen en blaadjes sla.
- Steek er eventueel een prikker in om de burger bij elkaar te houden.
- Serveer de hamburgers met frietjes, ketchup en eventueel wat extra ijsbergsla aan de kant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé past goed bij de smaken van deze runderhamburgers.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 6 g