Gegrilde Rundsbrochetten met Paprika en Ajuin

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stukken biefstuk ongeveer 300g totaal
  • 1 ajuin
  • 1 rode paprika
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de biefstuk in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Snijd de ajuin in vieren en haal de partjes uit elkaar.
  • Haal de zaadjes uit de paprika en snijd deze in kleine partjes.
  • Rijg afwisselend een stukje vlees, een partje ajuin en een partje paprika aan de satéstokjes.
  • Kruid de brochetten met peper en zout naar smaak.
  • Verhit de BBQ of grill en bak de brochetten aan beide zijden mooi bruin en gaar (ongeveer 4-5 minuten per kant).

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Serveer met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec. Deze wijnen hebben een volle body en rijke smaak die goed passen bij het gegrilde rundvlees en de geroosterde groenten.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 28 g | Vet: 12 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst België