Gegrilde Saté van Vlees en Runderlever

Saté Boemboe Koening
Porties: 4
(inclusief marineren) 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • barbecue of grill
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 150 gram runderlever in blokjes
  • 250 gram rundvlees in blokjes (bijv. biefstuk of entrecote)

Voor de boemboe (kruidenpasta):

  • ½ theelepel trassi
  • ½ theelepel ketoembar gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 theelepel laos galangal
  • 2 kemirienoten candlenuts, geroosterd
  • 1 lombok rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 5 rode uien fijngehakt
  • 2 witte uien fijngehakt
  • 100 ml dikke santen kokosmelk
  • Zout naar smaak
  • Asem tamarinde, optioneel voor een licht zure smaak

Instructies

  • Snijd het vlees en de lever in gelijke blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
  • Maak de boemboe door trassi, ketoembar, koenjit, laos, kemirienoten, lombok en uien fijn te malen tot een pasta.
  • Verhit wat olie in een pan en fruit de boemboe tot het geurig is.
  • Voeg de dikke santen toe en laat het sudderen tot de olie begint te scheiden.
  • Breng eventueel op smaak met zout en voeg asem toe als je een licht zure smaak wilt.
  • Laat de kruidenpasta afkoelen en meng het daarna met de blokjes vlees en lever.
  • Laat het vlees minstens 30 minuten marineren.
  • Rijg het gemarineerde vlees afwisselend aan satéstokjes.
  • Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur en grill de saté totdat ze gaar en mooi bruin zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een licht gekoelde droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige en kruidige smaken van de saté.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 32 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Keto / Lactosevrij