Gegrilde Tilapia en Courgette Stamppot met Maïs en Karnemelk
Een frisse stamppot van aardappel, maïs en karnemelk, geserveerd met gegrilde tilapia en courgette voor een licht en smaakvol gerecht.
Equipment
- Kookpot
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 100 g kruimige aardappels in stukken
- 1 theelepel gedroogde munt
- 100 g uitgelekte maïskorrels
- 1 courgette in de lengte in plakken gesneden
- 2 eetlepels olie
- 150 g tilapiafilet
- 50 g karnemelk
Instructies
- minuten gaar.
- Voeg de maïskorrels toe gedurende de laatste 5 minuten van het kookproces.
- Snijd de courgette in de lengte in plakken en bestrijk deze dun met olie.
- Verhit een grillpan en gril de courgetteplakken 2-3 minuten per kant.
- Dep de tilapiafilets droog, bestrooi ze met zout en peper, en bestrijk ze dun met de rest van de olie.
- Verhit een grillpan en gril de vis 2-3 minuten per kant, totdat deze gaar is.
- Verwarm de karnemelk in de magnetron.
- Stamp het aardappel-maïsmengsel fijn en meng met de opgewarmde karnemelk.
- Verdeel de stamppot, gegrilde courgette en gegrilde vis over twee borden en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat citroensap voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaak van de tilapia en de frisse stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 28 g | Vet: 12 g | Zout: 6 g | Sugar: 7 g