Gegrilde Tilapia en Courgette Stamppot met Maïs en Karnemelk

Gegrilde tilapiafilet met romige stamppot van aardappelen, maïs en een vleugje munt, geserveerd met gegrilde courgetteplakken. Het gerecht is kleurrijk gepresenteerd en gegarneerd met verse kruiden voor een smakelijke en frisse maaltijd.

Gegrilde Tilapia en Courgette Stamppot met Maïs en Karnemelk

Een frisse stamppot van aardappel, maïs en karnemelk, geserveerd met gegrilde tilapia en courgette voor een licht en smaakvol gerecht.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g kruimige aardappels in stukken
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 100 g uitgelekte maïskorrels
  • 1 courgette in de lengte in plakken gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 150 g tilapiafilet
  • 50 g karnemelk

Instructies

  • minuten gaar.
  • Voeg de maïskorrels toe gedurende de laatste 5 minuten van het kookproces.
  • Snijd de courgette in de lengte in plakken en bestrijk deze dun met olie.
  • Verhit een grillpan en gril de courgetteplakken 2-3 minuten per kant.
  • Dep de tilapiafilets droog, bestrooi ze met zout en peper, en bestrijk ze dun met de rest van de olie.
  • Verhit een grillpan en gril de vis 2-3 minuten per kant, totdat deze gaar is.
  • Verwarm de karnemelk in de magnetron.
  • Stamp het aardappel-maïsmengsel fijn en meng met de opgewarmde karnemelk.
  • Verdeel de stamppot, gegrilde courgette en gegrilde vis over twee borden en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat citroensap voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaak van de tilapia en de frisse stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 28 g | Vet: 12 g | Zout: 6 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden