Gegrilde Tonijn met Tomaten-Basilicumsalsa
Equipment
Ingrediënten
- 150 ml milde olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 sjalotten gesnipperd
- 2 eetlepels kappertjes grofgehakt
- 4 tonijnsteaks
- Zeezout versgemalen
- Zwarte peper
- 1 ciabatta Italiaans brood
- 4 eetlepels tapenade van zwarte olijven
- 4 romatomaten
- 1 zakje verse basilicum 15 g
Instructies
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Rol enkele basilicumblaadjes op en snijd ze in dunne reepjes.
- Meng in een steelpan de olijfolie en balsamicoazijn.
- Voeg de tomatenblokjes, sjalot, kappertjes en basilicum toe om de antiboise te maken.
- Bewaar dit afgedekt bij kamertemperatuur.
- Dep de tonijnsteaks droog en bestrooi ze met zout en peper.
- Snijd de ciabatta overlangs door, bestrijk de snijvlakken met 2 eetlepels olijfolie en snijd het brood in vieren.
- Rooster het brood op de barbecue gedurende 1-2 minuten.
- Grill de tonijn op de barbecue gedurende 2 minuten per kant tot deze rosé is.
- Leg een schepje tapenade op elke gegrilde tonijnsteak.
- Plaats het pannetje met antiboise aan de zijkant van de barbecue zodat het mengsel warm wordt.
- Roer de antiboise door en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de antiboise in vier diepe borden en leg de tonijn er bovenop.
- Serveer het geroosterde brood apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Settesoli Grecanico is een goede keuze bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 543 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 37 g | Vet: 33 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g