Gegrilde Tonijn met Tomaten-Basilicumsalsa

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 ml milde olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes grofgehakt
  • 4 tonijnsteaks
  • Zeezout versgemalen
  • Zwarte peper
  • 1 ciabatta Italiaans brood
  • 4 eetlepels tapenade van zwarte olijven
  • 4 romatomaten
  • 1 zakje verse basilicum 15 g

Instructies

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Rol enkele basilicumblaadjes op en snijd ze in dunne reepjes.
  • Meng in een steelpan de olijfolie en balsamicoazijn.
  • Voeg de tomatenblokjes, sjalot, kappertjes en basilicum toe om de antiboise te maken.
  • Bewaar dit afgedekt bij kamertemperatuur.
  • Dep de tonijnsteaks droog en bestrooi ze met zout en peper.
  • Snijd de ciabatta overlangs door, bestrijk de snijvlakken met 2 eetlepels olijfolie en snijd het brood in vieren.
  • Rooster het brood op de barbecue gedurende 1-2 minuten.
  • Grill de tonijn op de barbecue gedurende 2 minuten per kant tot deze rosé is.
  • Leg een schepje tapenade op elke gegrilde tonijnsteak.
  • Plaats het pannetje met antiboise aan de zijkant van de barbecue zodat het mengsel warm wordt.
  • Roer de antiboise door en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de antiboise in vier diepe borden en leg de tonijn er bovenop.
  • Serveer het geroosterde brood apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Settesoli Grecanico is een goede keuze bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 543 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 37 g | Vet: 33 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij