Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Barbecue of oven
- 4 stukjes zilverpapier (30x30 cm)
Ingrediënten
- 4 stukjes tonijnfilet
- 1 ui in ringetjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- ½ rode paprika in reepjes
- 4 champignons in schijfjes
- Provençaalse kruiden naar smaak
Instructies
- Leg elk stukje tonijnfilet op een stuk zilverpapier van 30x30 cm.
- Verdeel de uienringetjes en paprikareepjes gelijkmatig over de tonijnfilets.
- Strooi de schijfjes champignons over de vis.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Breng op smaak met Provençaalse kruiden.
- Besprenkel elke filet met 1 eetlepel olijfolie.
- Vouw het zilverpapier goed dicht zodat er geen lucht uit kan ontsnappen en de vis goed stoomt.
- Verhit de barbecue of voorverwarm de oven op 200 graden Celsius.
- Leg de pakketjes gedurende 20 minuten op de barbecue of in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij de smaakvolle en delicate tonijnfilet in zilverpapierpakketjes.- Opdienen in het zilverpapier voor een mooie presentatie.
- Dit recept bevat champignons en paprika die een kleine hoeveelheid natuurlijke suiker kunnen bevatten, maar geen toegevoegde suikers.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 32 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g