Gegrilde Tonijnfilet in Zilverpapierpakketjes

Gegrilde Tonijnfilet in Zilverpapierpakketjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Barbecue of oven
  • 4 stukjes zilverpapier (30x30 cm)

Ingrediënten

  • 4 stukjes tonijnfilet
  • 1 ui in ringetjes gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 4 champignons in schijfjes
  • Provençaalse kruiden naar smaak

Instructies

  • Leg elk stukje tonijnfilet op een stuk zilverpapier van 30x30 cm.
  • Verdeel de uienringetjes en paprikareepjes gelijkmatig over de tonijnfilets.
  • Strooi de schijfjes champignons over de vis.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Breng op smaak met Provençaalse kruiden.
  • Besprenkel elke filet met 1 eetlepel olijfolie.
  • Vouw het zilverpapier goed dicht zodat er geen lucht uit kan ontsnappen en de vis goed stoomt.
  • Verhit de barbecue of voorverwarm de oven op 200 graden Celsius.
  • Leg de pakketjes gedurende 20 minuten op de barbecue of in de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij de smaakvolle en delicate tonijnfilet in zilverpapierpakketjes.
  • Opdienen in het zilverpapier voor een mooie presentatie.
  • Dit recept bevat champignons en paprika die een kleine hoeveelheid natuurlijke suiker kunnen bevatten, maar geen toegevoegde suikers.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 32 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Europa