Gegrilde Varkenshaas met Abrikozen-Amandelcompote

Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 envelopje saffraan
  • 50 g boter
  • 200 g prei in dunne ringen
  • 200 g basmatirijst
  • 500 ml vleesbouillon tablet of pot
  • 100 g gewelde abrikozen
  • 1 zakje garneeramandelen 55 g
  • 1 cm verse gemberwortel geschild
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 300 g varkenshaas

Instructies

  • Week de saffraan 5 minuten in 2 eetlepels water.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak hierin de prei 5 minuten.
  • Voeg de rijst, saffraan en bouillon toe, breng aan de kook en laat afgedekt in ongeveer 20 minuten gaar koken.
  • Laat de rijst de laatste 5 minuten zonder deksel staan zodat deze kan uitdampen.
  • Kook intussen de abrikozen 5 minuten in een laagje water en giet af.
  • Rooster de amandelen goudgeel in een droge koekenpan.
  • Stamp de abrikozen grof in een vijzel en voeg de geroosterde amandelen toe.
  • Rasp de gemberwortel boven de abrikozen en meng met 1 theelepel olie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
  • Verhit de rest van de olie in een pan en bak het vlees rondom goudbruin.
  • Voeg de rest van de boter toe en bak het vlees in 8-10 minuten gaar op middelhoog vuur, af en toe keren.
  • Laat het vlees 1 minuut rusten, snijd het daarna in plakken.
  • Verdeel de rijst en plakken vlees over twee warme borden en serveer met de abrikozen-amandelcompote.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze gegrilde varkenshaas met abrikozen-amandelcompote met een frisse groene salade en geroosterde groenten naar keuze.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Europa