Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 moten zalm
- 2 eieren
- 200 gram boter
- 1 tl dragon
- 8 cl ciderazijn
- 1 sjalot
- zout
- Cayennepeper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Eerst gaan we de boter clarifiëren.
- Laat de boter in een steelpannetje smelten.
- Schep de witte drab van de boter en gooi dit weg.
- Dit is het resultaat van het clarifiëren.
- Een doorzichtige olieachtige vloeistof.
- Scheid de eieren.
- Zet in een steelpannetje de azijn, sjalot en de helft van de dragon op.
- Laat dit reduceren tot al het vocht is verdampt.
- Laat dan afkoelen.
- Voeg na het afkoelen de twee eidooiers toe en roer goed door.
- Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud.
- Roer scheutje voor scheutje de geclarifiëerde boter zodat deze zich bindt.
- Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud.
- Roer er de rest van de dragon door en breng op smaak met de cayennepeper en wat zout.
- Smeer de zalmmoten in met wat olijfolie.
- Verhit een grillpan en grill de zalm aan beide kanten.
- Verdeel de zalm over de borden en giet er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een gekookt aardappeltje bij.