Gegrilde Zalm met Koriander-Peterselie Pesto

Gegrilde Zalm met Koriander-Peterselie Pesto

Porties: 6
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 moten zalm van 2 cm dik
  • Sesamolie
  • Zeezout
  • Peper
  • Voor de pesto:
  • 1 bosje korianderblaadjes
  • 1 bosje peterselieblaadjes
  • 2,5 cm geraspte verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 dl olie
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels grof zeezout

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine of vijzel tot een gladde saus.
  • Smeer de moten zalm in met een beetje sesamolie.
  • Rooster de zalm op de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar, draai halverwege.
  • Bestrooi de zalm met zeezout en peper.
  • Schep een eetlepel koriander-peterselie pesto op elke moot zalm en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 34 g | Vet: 26 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Paleo