Gegrilde Zalm met Quinoa en Groenten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 1 kopje quinoa gekookt volgens de instructies op de verpakking
  • 2 courgettes in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden bijv. peterselie ter garnering

Instructies

  • Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  • Marineer de zalmfilets met citroensap, zout en peper.
  • Meng de plakjes courgette en reepjes paprika met olijfolie, zout en peper.
  • Grill de zalmfilets ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot ze gaar zijn.
  • Grill tegelijkertijd de groenten tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  • Verdeel de gekookte quinoa over borden, leg de gegrilde zalm erop en serveer met de gegrilde groenten.
  • Garneer met verse kruiden naar keuze.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm