Gegrilde Zalmfilet met Tuinkruiden
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
- Hapjespan
Ingrediënten
- 300 g zalmfilet op de huid
- 3 eetlepels citroensap
- Versgemalen zwarte peper
- 1 zakje verse dille 15 g
- ½ zakje verse peterselie ca. 15 g
- ½ zakje verse bieslook ca. 12 g
- 500 g groene asperges
- 450 g voorgekookte krieltjes
- 4 eetlepels olijfolie
- Grof zeezout of saltflakes
Instructies
- Verwijder met de botte kant van een mes eventuele losse schubben van de zalmhuid.
- Besprenkel het visvlees met 2 eetlepels citroensap en maal er grof zwarte peper over.
- Houd 2 takjes dille apart, snijd de rest van de kruiden zeer fijn en meng ze door elkaar.
- Druk de zalmfilets stevig in de kruidenmix, zodat ze helemaal bedekt zijn.
- Laat de zalm nog 10 minuten op kamertemperatuur komen.
- Roer de rest van de kruidenmix met 1 eetlepel citroensap door 2 eetlepels olijfolie.
- Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en halveer ze in de lengte.
- Kook de asperges in een hapjespan in water met zout in 10 minuten beetgaar.
- Kook de krieltjes volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de pan en dek losjes af met aluminiumfolie.
- Laat de zalm op laag vuur in 8-10 minuten nèt gaar worden.
- Maal er zout over.
- Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over twee warme borden.
- Bestrooi ze met zout en schep de kruidendressing erover.
- Leg de gegrilde zalm voorzichtig op de asperges.
- Serveer de krieltjes naast de zalm op het bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde zalm met tuinkruiden komt goed tot zijn recht met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 35 g | Sugar: 2.5 g