Gegrilde Zalmfilet met Tuinkruiden

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet op de huid
  • 3 eetlepels citroensap
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 zakje verse dille 15 g
  • ½ zakje verse peterselie ca. 15 g
  • ½ zakje verse bieslook ca. 12 g
  • 500 g groene asperges
  • 450 g voorgekookte krieltjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Grof zeezout of saltflakes

Instructies

  • Verwijder met de botte kant van een mes eventuele losse schubben van de zalmhuid.
  • Besprenkel het visvlees met 2 eetlepels citroensap en maal er grof zwarte peper over.
  • Houd 2 takjes dille apart, snijd de rest van de kruiden zeer fijn en meng ze door elkaar.
  • Druk de zalmfilets stevig in de kruidenmix, zodat ze helemaal bedekt zijn.
  • Laat de zalm nog 10 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Roer de rest van de kruidenmix met 1 eetlepel citroensap door 2 eetlepels olijfolie.
  • Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en halveer ze in de lengte.
  • Kook de asperges in een hapjespan in water met zout in 10 minuten beetgaar.
  • Kook de krieltjes volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de pan en dek losjes af met aluminiumfolie.
  • Laat de zalm op laag vuur in 8-10 minuten nèt gaar worden.
  • Maal er zout over.
  • Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over twee warme borden.
  • Bestrooi ze met zout en schep de kruidendressing erover.
  • Leg de gegrilde zalm voorzichtig op de asperges.
  • Serveer de krieltjes naast de zalm op het bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegrilde zalm met tuinkruiden komt goed tot zijn recht met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 35 mg | Sugar: 2.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij